Clubul Foto

Clubul Foto

Clubul Foto din cadrul Liceului Tehnologic Romulus Paraschivoiu Lovrin a apărut din dorința de a oferi elevilor alternative de petrecere a timpului liber, dar și de a-i ajuta să-și descopere și dezvolte creativitatea.

Clubul a fost înființat în februarie 2015, inițial cu un număr redus de membri.
În anul școlar 2016-2017, numărul membrilor a ajuns la 24, cuprinzând elevi din clasele VI-XII. Ei sunt coordonați de inițiatorul Clubului, prof. Olivian Dulea.

Grație sprijinului oferit de doamna director Claudia Hodorog, Clubul a primit, din partea școlii, un aparat foto profesional și trepied, cu care s-au realizat primele fotografii premiate la concursuri județene și inter-județene.
În prezent, Clubul are două aparate profesionale, obiective, blitz, trepied, imprimantă foto, adică toată aparatura necesară pentru o foarte bună funcționare.

În cei doi ani de activitate, elevii au obținut premii la diverse concursuri, cum ar fi: România văzută altfel, Album de vacanță, Portret de copil, Noi și spațiul cosmic, Stop traficului de persoane.
De asemenea, Clubul a organizat mai multe expoziții de fotografie: Lovrin azi, Imagini din Gottlob, Monumentele Revoluției, Flori de primăvară, Biblioteca fără bariere.

Rezultatele elevilor au atras și atenția presei:

 

Tinerii fotografi din Lovrin, au imortalizat instantanee istorice la „Memorialul Revoluţiei” din Timişoara


http://timisoara.tvr.ro/foto-club-la-scoala_15654.html.

Clubul s-a implicat în fiecare an, sprijinind material acțiunea caritabilă organizată de Consiliul Elevilor din Lovrin Un Crăciun pentru fiecare, în cadrul căreia elevii din familii cu dificultăți au primit pachete de Crăciun.
Activitățile Clubului cuprind: participări la concursuri foto, workshop-uri de fotografie, expoziții, fotografierea și filmarea evenimentelor importante din școală, imprimări de pliante, calendare, felicitări, fotografii, afișe.

Pentru a fi la curent cu noutățile, vizitați pagina Facebook: Club Foto Lovrin.

Inițiatorul clubului, prof. Olivian Dulea
Inițiatorul clubului, prof. Olivian Dulea